Δήμος Πρεσπών: Πρωτομαγιά στο λιβάδι με τους νάρκισσους, στις Πρέσπες

Posted by

Με τους ήχους της Μπάντας της Φλώρινας
Την Πρωτομαγιά, στις 12:00 το μεσημέρι, ο Δήμος Πρεσπών διοργανώνει και πάλι τη Γιορτή του Νάρκισσου, στην Οξυά, μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας!
Το λιβάδι με τους νάρκισσους, στην Οξυά του Δήμου Πρεσπών, μας περιμένει να γιορτάσουμε την Άνοιξη σε μια από τις πιο σημαντικές περιοχές για την βιοποικιλότητα στη χώρα μας: το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών. Μεζέδες, κρασί και οι παραδοσιακοί ρυθμοί των Χάλκινων από τη Μπάντα της Φλώρινας πλαισιώνουν αυτή τη μοναδική γιορτή, που συμπίπτει με την ανθοφορία των φυσικών σχηματισμών του Νάρκισσου των Ποιητών που αφθονούν στην περιοχή. 

Τα λιβάδια των Νάρκισσων είναι από τις κύριες φυσικές αξίες που συνθέτουν την ταυτότητα και το τοπίο των Πρεσπών. Ο Νάρκισσος (Narcissus Poeticus ssp. Radiiflorus) είναι ένα από τα είδη αυτοφυούς χλωρίδας που προστατεύονται από το προεδρικό διάταγμα 61/1981 και το λιβάδι των νάρκισσων στην Οξυά των Πρεσπών, απομεινάρι των πολύ πιο εκτεταμένων παλιότερων εκτάσεων, προστατεύεται ως φυσικός σχηματισμός (Σ3) του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.      

 Αυτή η εκδήλωση είναι ιδανική για όποιον θέλει να συνδεθεί με τη φύση και να βιώσει την ομορφιά της άνοιξης με έναν μοναδικό τρόπο. Είτε είστε οπαδός της παραδοσιακής μουσικής και χορού, είτε λάτρης της φύσης, είτε απλά αναζητάτε μια διασκεδαστική μέρα με την οικογένεια και τους φίλους σας, αυτή η εκδήλωση δεν πρέπει να χαθεί. 

Την Πρωτομαγιά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο λιβάδι με τους νάρκισσους, στην Οξυά Πρεσπών, για να χαρούμε όλοι μαζί την φύση της Πρέσπας με σεβασμό, χωρίς να πατάμε και να κόβουμε τους νάρκισσους. 

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από το Η δράση χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER Φλώρινας και υλοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πρεσπών.