Πάρις Κουκουλόπουλος, από το Βελβεντό | Η αναζωογόνηση της υπαίθρου είναι εθνική ανάγκη.

Posted by

Μ’ ένα κρίσιμο αλλά και ουσιαστικό ερώτημα σχετικά με το μείζον θέμα της γέφυρας ξεκίνησε τη χθεσινή ομιλία του στο Βελβεντό ο υποψήφιος βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Πάρις Κουκουλόπουλος. «Αν το πρόβλημα αφορούσε μια γέφυρα στην Αθήνα, θα παρακολουθούσαν αμέτοχοι και αμέριμνοι τον  Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη να κάνει διδακτορικό στη γεφυροποιία ή θα είχε αναλάβει με συνοπτικές διαδικασίες να το λύσει η κυβέρνηση και το υπουργείο; 

Αυτό αποδεικνύει το πώς μας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και γι’ αυτό άφησαν το Νομό μας να κοπεί, κυριολεκτικά, στα δύο.» 

Σχετικά με τη στήριξη που θα έπρεπε να είχε δοθεί ήδη στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται άμεσα από το θέμα της γέφυρας, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι «έχουνε ήδη αργήσει πολύ και θα μπορούσαν να στηρίξουν έμπρακτα τους πολίτες των Δήμων Βελβεντού και Σερβίων με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα με την έκδοση μιας κάρτας για καύσιμα που θα τους απαλλάσσει από τον ειδικό φόρο καυσίμων. 

Είχα προτείνει σε συζήτηση με δύο βουλευτές του Νομού μας, πριν την προκήρυξη των εκλογών και πριν κλείσει η Βουλή, να πάρουν την πρωτοβουλία για να τροποποιηθεί με νομοθετική ρύθμιση το πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης. Δυστυχώς κανείς από τους βουλευτές δεν έκανε το παραμικρό.» 

Εθνική στρατηγική για την ενίσχυση του αγρότη. 

Ο κ. Κουκουλόπουλος στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στο μείζον θέμα της αποδυνάμωσης της ελληνικής περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι: «Η αποδυνάμωση της περιφέρειας και κυρίως της υπαίθρου σχετίζεται άμεσα  με το κορυφαίο εθνικό μας ζήτημα, το δημογραφικό και επηρεάζει έντονα το υπ’ αριθμόν ένα οικονομικό μας πρόβλημα που είναι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Το δημογραφικό πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνολικό σχέδιο και η αναζωογόνηση της υπαίθρου αποτελεί μέρος της λύσης. 

Θα πρέπει να υπάρξει μια εθνική στρατηγική αποφασιστικής ενίσχυσης του εισοδήματος του αγρότη.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με: 

  • Την παροχή κινήτρων για τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών. 
  • Το ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς για τον αγρότη που πρέπει να είναι ελκυστικό για τους νέους αλλά και σταθερό
  • Τη συστηματική κατάρτιση και ενημέρωση των αγροτών
  • Την πολιτική της γης που θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τους πραγματικούς αγρότες 
  • Την παρέμβαση στην ΚΑΠ με ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα, δηλαδή των επενδύσεων. 

Εμείς λέμε, ούτε ένα στρέμμα αγροτικής γης στα Funds.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Βελβενδού, ο αγροτουρισμός μπορεί να επιφέρει ένα σημαντικό επιπλέον εισόδημα για τους κατοίκους. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με κλειστή τη γέφυρα αλλά και με το υπάρχον οδικό δίκτυο.»

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες του Βελβενδού για σημαντικά θέματα, όπως οι ΑΠΕ, για τις οποίες ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι «στηρίζουμε την ενεργειακή δημοκρατία και τις ΑΠΕ αλλά με αυστηρή χωροθέτηση τους, όπου οι Δήμοι θα έχουν τον πρώτο λόγο και το 50% της ενέργειας θα πηγαίνει για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, των αγροτών και του Δήμου», για τα προβλήματα των νέων και τις δραστηριότητες που μπορούν ν’ αναπτυχθούν με άξονα τη λίμνη Πολυφύτου.