«Καλλιόπη Βέττα: Έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα των Πύργων, να μην ξεχάσουμε ποτέ τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού – Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και περιοδείες»

Posted by

Η υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα στους Πύργους ενώ, παράλληλα, χθες, περιόδευσε στην λαϊκή αγορά Κοζάνης και συμμετείχε στην συνεστίαση του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης προς τιμή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τον αγώνα τους κατά την πανδημία.

Στους Πύργους, η κ. Βέττα τόνισε ότι οι δημοκρατικοί πολίτες της περιοχής, αλλά και όλης της χώρας, έχουν διαρκώς στην μνήμη και την καρδιά τους, τους πάνω από 320 ανθρώπους που εκτελέστηκαν από τους κατακτητές και τους Έλληνες συνεργάτες τους, ως αντίποινα για την αντιστασιακή τους δράση.

Όπως ανέφερε, το χρέος και η υπόσχεσή μας είναι ότι ο ναζισμός, ο φασισμός, η μισαλλοδοξία και οι πολιτικοί και κοινωνικοί συμπαραστάτες τους δεν θα σηκώσουν ποτέ ξανά κεφάλι.

Χθες, στην περιοδεία της στην λαϊκή αγορά, η κ. Βέττα, συνομίλησε με παραγωγούς, εκθέτες και καταναλωτές για την οικονομική κατάσταση και τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι απόψεις όλων συνέκλιναν ότι η ακρίβεια είναι ανεξέλεγκτη, οδηγεί σε άμεση φτωχοποίηση ακόμα και των μεσαίων στρωμάτων που βλέπουν το εισόδημα τους να κατακρημνίζεται, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική στήριξη και ανάσχεση της κρίσης.

Η κ. Βέττα τόνισε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την ακρίβεια, με την αύξηση των μισθών, την αυτόματη αναπροσαρμογή τους σύμφωνα με τον πληθωρισμό, τη μείωση σου Φ.Π.Α στο 6% στα τρόφιμα και τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, συνιστούν γενναίες παρεμβάσεις στην αγορά και όχι ημίμετρα τύπου επιδομάτων και pass.
Από τις επαφές προέκυψε ότι δημιουργείται σαφές κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., το οποίο θα εκφραστεί πολιτικά και εκλογικά την 21η Μαΐου.

Τέλος, η κ. Βέττα παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης στην Λέσχη Αξιωματικών προς τιμή των ανθρώπων που σήκωσαν το βάρος κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η υπ. Βουλευτής, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους τιμώμενους, ανέφερε ότι η κοινωνία δεν ξεχνάει τα θύματα της πανδημίας, ούτε τις πράξεις και τις παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτή την εκατόμβη των νεκρών, εντός και εκτός Μ.Ε.Θ..

Τόνισε, εκτός των άλλων, ότι η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και του Ε.Σ.Υ., συνιστούν βασικούς πυλώνες ανθρωπισμού και μιας αντίστοιχης πολιτικής που πρέπει να προασπίζουμε κάθε μέρα, σε κάθε μας επιλογή και με κάθε τίμημα.

Γι΄ αυτό, όπως επεσήμανε, η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει έμπρακτα τους υγειονομικούς, ώστε να αμβλυνθούν οι ανισότητες και να προασπιστεί το αγαθό της Υγείας.

Σήμερα, στις 17:30, η κ. Βέττα θα επισκεφθεί τον Τρανόβαλτο, ενώ αύριο θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Με εκτίμηση

Γραφείο υποψήφιας Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Καλλιόπης Βέττα


Καλλιόπη Βέττα
Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης