Καλλιόπη Βέττα Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 (01.03.2023 – 22.04.2023)

Posted by

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023(01.03.2023 – 22.04.2023) Καλλιόπη ΒέτταΒουλευτής ΠΕ Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 
Κοινοβουλευτικό έργο
“Η στήριξη του αγροτικού τομέα της Π.Ε. Κοζάνης θα έπρεπε να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα” Συνάντηση της Κ. Βέττα με αγροτικούς φορείς στο Βελβεντό και κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για την ένταξη του πρωτογενούς τομέα στο Καθεστώς Ενισχύσεων. Περισσότερα..
“Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα για στελέχωση του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο Τσοτύλι” Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης της Κ. Βέττα προς τον Υπουργό Υγείας. Περισσότερα..
“Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής υφίσταται αλλεπάλληλα πλήγματα από την κυβερνητική ανικανότητα” Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για τις αποζημιώσεις De Minimis λόγω των βροχοπτώσεων του καλοκαιριού. Περισσότερα..
“Το επικείμενο κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας μετά από 4 χρόνια αδιαφορίας εντείνει τη γενική ανασφάλεια” Αυτοψία της Κ. Βέττα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων και κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης. Περισσότερα..
“Η κυβέρνηση ενταφιάζει τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, πέρα από κάθε πολιτική και κοινωνική ηθική” Ομιλία της Καλλιόπης Βέττα στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  Περισσότερα..
“Ανάγκη επιδότησης των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας για το κόστος θέρμανσης” Κατάθεση κοινής αναφοράς από τις Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Περισσότερα..
“O Υπ. Υποδομών κρύβεται από τη Βουλή για τη Γέφυρα Σερβίων – Κοινοβουλευτική Ερώτηση για τη στήριξη όσων πλήττονται” Δήλωση της Κ. Βέττα για την άρνηση του Υπ. Υποδομών να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα ασφαλείας της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων – Κατάθεση νέας ερώτησης για την οικονομική στήριξη των περιοχών που πλήττονται από την απαγόρευση διέλευσης. Περισσότερα..
“Να καλυφθεί άμεσα η θέση νοσηλευτή για την εξυπηρέτηση των αιμορροφιλικών ασθενών στο Ιατρείο Αιανής” Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης της Κ. Βέττα προς τον Υπουργό Υγείας. Περισσότερα..
“Συνάντηση με τον Διοικητή του Μαμάτσειου – Ερώτηση στη Βουλή για τους συμβασιούχους εργαζόμενους” Συνάντηση της Κ. Βέττα με τον Διοικητή του Γ.Ν. Κοζάνης “Μαμάτσειο” και κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας. Περισσότερα..
“Οι καπνοπαραγωγοί της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να αντιμετωπιστούν με ισονομία και δικαιοσύνη” Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης της Κ. Βέττα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Περισσότερα..
“Επίσκεψη στο Κ.Υ. Σερβίων – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην περιοχή” Συνάντηση της Κ. Βέττα με τον Διευθυντή και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας. Περισσότερα..
“Ενίσχυση των εκπαιδευτικών που πλήττονται από το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων” Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης της Κ. Βέττα προς τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων.  Περισσότερα..
“Δεν πρέπει να εγκατασταθεί Αιολικό Πάρκο στον Μπούρινο γιατί κινδυνεύει το οικοσύστημα της περιοχής” Συμμετοχή ης Κ. Βέττα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Περισσότερα..
Συνεντεύξεις
Δεν αξίζει σε εμάς, στα παιδιά μας και στη χώρα το “πάμε κι όπου βγει” Συνέντευξη της Καλλιόπης Βέττα στο δελτίο ειδήσεων του FLASH TV Κοζάνης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. Περισσότερα..
“Παράγοντας αστάθειας ο Μητσοτάκης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας” Συνέντευξη στο Kozani.tv για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, την απολιγνιτοποίηση και τις ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία.  Περισσότερα..
Δηλώσεις – Άρθρα
“Η κατάργηση του νόμου για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής αποδεικνύει τα ψέματα του Πρωθυπουργού” Δήλωση της Κ. Βέττα με αφορμή τη διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ακυρώνει τη μετεγκατάσταση της Ακρινής.  Περισσότερα..
“Τα ιδανικά της Επανάστασης του 1821 μας εμπνέουν για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας” Δήλωση της Κ. Βέττα, η οποία παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που φέτος τιμήθηκε στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Περισσότερα..
“Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, την ευημερία και τη Δικαιοσύνη”  Δήλωση της Καλλιόπης Βέττα με αφορμή την οριστικοποίηση και ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών για την 21η Μαΐου.  Περισσότερα..
“Υψηλή Γέφυρα Σερβίων: Από την αδράνεια στην υποκρισία” Άρθρο της Καλλιόπης Βέττα στην εφημερίδα “Η εποχή” (02.04.2023), σχετικά με το μείζον ζήτημα των υποδομών της χώρας και το κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων.  Περισσότερα..
“Μεγάλες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις: Ρήξεις και πολιτικές αναγκαιότητες” Άρθρο της Καλλιόπης Βέττα στην Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στη χώρα.  Περισσότερα..
Συναντήσεις – Εκδηλώσεις
“Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Καρκίνου” Στην εξαιρετικά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα ημερίδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Περισσότερα..
“Οι πολλαπλοί ρόλοι της γυναίκας” Στην ομιλία-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Κ.ΑΠ.Η. Βελβεντού για την Ημέρα της Γυναίκας. Περισσότερα..
“Ένας χείμαρρος Δημοκρατίας που ζητά Δικαιοσύνη” Στις πορείες για τα Τέμπη. Στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα και σε κάθε άκρη της χώρας, ένας χείμαρρος δημοκρατίας που ζητά δικαιοσύνη. Περισσότερα..
“Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό” Στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ και φορέων της Κοζάνης έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ. Περισσότερα..
“Η Συναισθηματική Χειραγώγηση και η Έμφυλη Βία” Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, με τίτλο «Η Συναισθηματική Χειραγώγηση και η Έμφυλη Βία». Περισσότερα..
“80η επέτειος των μαχών Βίγλας και Φαρδύκαμπου: Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης!”  Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 80η επέτειο των μαχών Βίγλας και Φαρδύκαμπου στη Σιάτιστα εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων. Περισσότερα..
“Η κυβέρνηση καταργεί τον νόμο για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, χωρίς σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ” Στην ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ακρινής σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον νόμο του 2011 για τη μετεγκατάσταση. Περισσότερα..
“Ποτέ ξανά” Στη συμβολική δράση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης για το δυστύχημα στα Τέμπη. Περισσότερα..
“Το κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων δημιουργεί τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στην περιοχή” Στην ανοιχτή συζήτηση κατοίκων και φορέων που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας.  Περισσότερα..
“Ελληνοτρόπιο” Από την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Ζουράρι “Ηλιοτρόπιο” στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης. Περισσότερα..
“Έκτακτη ανοιχτή συνέλευση στο Βελβεντό για τα προβλήματα από το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων” Στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό με αφορμή το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Περισσότερα..
“Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα” Συμμετοχή στη συναυλία-αφιέρωμα στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που διοργάνωσε η Κοινότητα Δρεπάνου στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού. Περισσότερα..
“Στη Μνήμη των Τεμπών” Στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές με κεντρικό αίτημα να μην υπάρξει συγκάλυψη του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Περισσότερα..
“Μώ το Νόμο σ” Η Κ. Βέττα παρακολούθησε την ποντιακή κωμωδία “Μώ το Νόμο σ”, του Μιχάλη Καμπουρίδη, από την Θεατρική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας. Περισσότερα..
“Με τον Σύλλογο Γυναικών Σερβίων!” Στην ετήσια εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Σερβίων για την κοπή της πίτας. Περισσότερα..
“Η κυβέρνηση εξοφλεί γραμμάτια επαναφέροντας τους εργολάβους στα Νοσοκομεία” Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας. Περισσότερα..
“Εξόρμηση στη λαϊκή της Πτολεμαΐδας και της Νεάπολης με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”  Συναντήσεις και συζητήσεις με απλούς πολίτες, παραγωγούς και εμπόρους για τα προβλήματα του τόπου. Περισσότερα..
“Η Συνάντηση” Από τη θεατρική παράσταση “Η Συνάντηση” στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Περισσότερα..
“Απονομή πτυχίων εθελοντών του Τμήματος Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας”  Στην τελετή απονομής πτυχίων εθελοντών του Τμήματος Υγείας από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας. Περισσότερα..
“Εκδήλωση Βοϊακής Εστίας στη Θεσσαλονίκη” Στην ετήσια εκδήλωση της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης, ανταμώνοντας ξανά με φίλους και συμπατριώτες. Περισσότερα..
“Ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση και στην κυβερνητική αδιαφορία – Ο τόπος μας αξίζει σεβασμό”  Στο συλλαλητήριο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στην Καλαμιά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων της Π.Ε. Κοζάνης. Περισσότερα..
“Β’ Φάση Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού!” Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης για τη Β’ Φάση Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού. Περισσότερα..
“Συνάντηση με φορείς και κατοίκους της Καρυδίτσας”  Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, μέλη του Συμβουλίου και τοπικούς παράγοντες για τα προβλήματα της περιοχής. Περισσότερα..
“Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δήμων Σερβίων & Βελβεντού: όχι άλλη υποβάθμιση στη ζωή μας” Παρέμβαση της Κ. Βέττα στην κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δήμων μετά το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, με αίτημα τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Περισσότερα..
“Μια ημέρα γεμάτη ποδόσφαιρο!”  Η Καλλιόπη Βέττα παρακολούθησε τον νικηφόρο αγώνα της ΑΕΠ Κοζάνης με τον Εδεσσαϊκό ενώ αργότερα είχε τη χαρά να συναντήσει τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για τον αθλητισμό και την πολιτική. Περισσότερα..
“Οι Λαζαρίνες της Αγίας Παρασκευής, της Λευκοπηγής και της Αιανής γιορτάζουν τον ερχομό της Άνοιξης!” Στις τοπικές εκδηλώσεις για την αναβίωση του εθίμου των Λαζαρίνων. Περισσότερα..
“Συναυλία του Πάσχα!”  Από τη “Συναυλία του Πάσχα” του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας, με αριστουργήματα της θρησκευτικής μουσικής. Περισσότερα..
“Αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου στο Δρυόβουνο” Η Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε το Δρυόβουνο για την αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης. Συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου. Περισσότερα..
“Ο χορός της “Ρόκας” στη Γαλατινή Βοΐου!”  Στις πασχαλινές εκδηλώσεις στη Γαλατινή, όπου πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες και αναβίωσε το έθιμο χορός της “ρόκας”. Περισσότερα..
“Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας” Συζητήσεις με παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές. Η ακρίβεια σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό φτωχοποιεί ακόμη περισσότερο τα λαϊκά και μεσαία στρώματα. Περισσότερα..
“Όχι στην καταστροφή της Γαλατινής”  Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Γαλατινής για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή. Περισσότερα..
Ευχαριστώ τους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την κοινοβουλευτική θητεία. Μαζί ΚΑΙ την επόμενη μέρα για την πολιτική αλλαγή!
Μείνετε σε επαφή..
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα, τηλ.: 210 3212883Ιπποκράτους 3, 50 100 Κοζάνη,τηλ.: 24610 39207https://www.vettakalliopi.gremail:k.vetta@parliament.grfax: 210 3706569