Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Αθανάσιος γιόρτασε τα ονομαστήριά του. (Βίντεο και φωτογραφίες)

Posted by

Στις 2 Μαΐου εκάστου έτους, η Εκκλησία μας πανηγυρικά τιμά την μνήμη του Μεγάλου Αθανασίου, του όντως στύλου της Ορθοδοξίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κώδικα των Καυσοκαλυβίων αλλά και άλλες πηγές, η κατεξοχήν μνήμη του πρέπει να τιμάται αυτήν την ημέρα και όχι στις 18 Ιανουαρίου όπου εορτάζεται η σύναξη του Μεγάλου Αθανασίου και του Αγίου Κυρίλλου.

Έτσι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος εορτάζει την ημέρα αυτή τα ονομαστήριά του.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανασίου, & Συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου . Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, καθώς κληρικών και διακόνων.

ΤΡΙΤΗ 2/5/23 

ΤΡΙΤΗ 2/5/23 

ΠΡΩΙ  Πανηγυρικὸς Ὄρθρος καὶ Ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία στὸν Ι.Μ.Ν. Ἁγίου Δημητρίου, ἱερουργούντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ἀθανασίου.

Επίκεντρο του εορτασμού αυτού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός  Ναός του Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, όπου  τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, καθώς Ιερέων και Διακόνων.

ο παρόν έδωσαν οι αρχές του τόπου, αλλά και πιστοί οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο τίμησαν τον Άγιο Αθανάσιο  αλλά και ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας.

Ευχόμαστε έτη πολλά κι ευλογημένα

sierafm.gr