Δελτίο Τύπου – Γιώργος Αμανατίδης: Συναντήσεις με επιχειρηματίες και εργαζόμενους στην Κοζάνη, παρουσίαση του 2ου κύκλου στήριξης της γούνας στη Σιάτιστα

Posted by

Γιώργος Αμανατίδης – Συναντήσεις με επιχειρηματίες και εργαζόμενους στην Κοζάνη, παρουσίαση του 2ου κύκλου στήριξης της γούνας στη Σιάτιστα

Η τοπική επιχειρηματικότητα, η δυναμική που αναπτύσσει, η υλοποίηση όλων των προγραμματικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης αλλά και οι στρεβλώσεις – προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης του υποψήφιου Βουλευτή κ. Γιώργου Αμανατίδη με επιχειρηματίες και εργαζομένους στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Μικρές προσωπικές – οικογενειακές επιχειρήσεις που εξελίχθηκαν, μεγάλωσαν, στηρίχθηκαν στο τοπικό δυναμικό, κατάφεραν να αναδείξουν την εξωστρέφειά τους και να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

 Στη Σιάτιστα ο κ. Αμανατίδης είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τους ανθρώπους της γούνας και των γουνοφόρων για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου. 

Οι πληρωμές του 1ου προγράμματος ενίσχυσης που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι διαδικασίες για το 2ο πρόγραμμα που αφορά και τους περισσότερους καθώς και όσα θέματα προχώρησαν και επιλύθηκαν το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσαν αντικείμενο ενός ανοιχτού όσο και ουσιαστικού διαλόγου.

Η χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκε στο Καλονέρι και στο Μικρόκαστρο. Στο επίκεντρο η ενημέρωση των κατοίκων για την κοινοβουλευτική παρουσία του και αντίστοιχα από την πλευρά των πολιτών η παράθεση ανοιχτών ζητημάτων καθημερινότητας αλλά και γενικότερης πολιτικής

Κοζάνη, 04/05/2022

Από το Γραφείο του

Υποψήφιου Βουλευτή Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Γιώργου Αμανατίδη

Δείτε το Newsletter στον περιηγητή σαςNEWSLETTER ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023Δείτε όλα τα Newsletters πατώντας εδώΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2019-2023Αποτελέσματα της Κοινοβουλευτικής Δράσης μου προς όφελος του Ν. Κοζάνης και των πολιτών του
Διαβάστε περισσότερα εδώΣυνεχίζουμε Μαζί Σταθερά Τολμηρά ΜπροστάΔείτε το βίντεο εδώΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΑυτό είναι το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο. Το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023-2027. Για μια Ελλάδα Παραγωγική. Κοινωνική. Δίκαιη. Σύγχρονη. Και, κυρίως, Ισχυρή.Διαβάστε περισσότερα εδώ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΔελτίο Τύπου – «Θέματα του παρόντος και του μέλλοντος της Ποντοκώμης»Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 09/04/2023, στα γραφεία της Κοινότητας Ποντοκώμης με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης – ΝΔ Γιώργου Αμανατίδη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα απομάκρυνσης των κατοίκων από τον απαλλοτριωθέντα για λόγους δημόσιας ωφέλειας οικισμό Ποντοκώμης, δεδομένου  ότι έχει καταβληθεί η αναλογούσα αποζημίωση στους δικαιούχους.Διαβάστε περισσότερα εδώΣυνάντηση στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Φαρμακευτικών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Φλώρο και το Διευθυντή κ. Χρήστο ΣιώμοΓόνιμη συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και την ανάπτυξη του ΣΥ.Φ.ΦΑ.Σ.ΔΥΜ.
Η στενή συνεργασία με τους ανθρώπους της διοίκησης και τα στελέχη του Συνεταιρισμού είχε θετικό αποτέλεσμα, την ένταξη των Αστικών Συνεταιρισμών στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός».Διαβάστε περισσότερα εδώΠεριοδεία στην Άνω Κώμη, συνάντηση με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών  και συζήτηση με πολίτεςΗ ανταλλαγή απόψεων και η αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες αποτελούν σημαντικά στοιχεία ώστε τα ζητήματα και τα προβλήματά τους να έρχονται στο προσκήνιο αναζητώντας στη συνέχεια και τις λύσεις.
Συζητήσαμε λεπτομέρειες για την έκτακτη ενίσχυση (λόγω της πολύ χαμηλής απόδοσης για τη σοδειά του 2022) που πρόκειται να καταβληθεί μέσα σε αυτόν τον μήνα καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους κροκοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής.
Η επιτυχής έκβαση της προσπάθειάς μου, δύο μήνες νωρίτερα, ώστε να υπάρξει τελικά θετικό αποτέλεσμα στο δίκαιο αίτημά τους, (τεκμηρίωση, προετοιμασία φακέλου, κατάθεση πρότασης ενίσχυσης) δείχνει ότι αντίστοιχες συνεργασίες μπορούν να φέρουν και ανάλογα αποτελέσματα.Διαβάστε περισσότερα εδώΣυνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. ΑθανάσιοΠάντα μία συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον τις Άγιες ημέρες που το εκκλησιαστικό – κοινωνικό – φιλανθρωπικό έργο σε όλη την επικράτεια της Μητρόπολης είναι ιδιαίτερα αυξημένο.Διαβάστε περισσότερα εδώΕπίσκεψη στα «Θερμοκήπια Γεωργιάδης» στο Πυλωρί ΒοΐουΕπιβεβαιώνεται η δυναμική των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων στον τόπο μας, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ταυτόχρονα όμως, φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν και πρέπει να επιλυθούν.Διαβάστε περισσότερα εδώΠεριοδεία στην Αγία Παρασκευή του Δήμου ΚοζάνηςΕποικοδομητική επικοινωνία, διάλογος και ανταλλαγή Πασχαλινών ευχών με τους πολίτες.Διαβάστε περισσότερα εδώΕπίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά της ΠτολεμαΐδαςΚοντά στους παραγωγούς – εμπόρους – εκθέτες.
Η συνεργασία που είχα όλο αυτό το διάστημα με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν λύσεις σε σειρά ζητημάτων – θεμάτων που μου είχαν θέσει.
Σταθερή επικοινωνία με τους πολίτες, ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων, συζήτηση για θέματα που τους απασχολούν, την επικαιρότητα, το μέλλον του τόπου μας.Διαβάστε περισσότερα εδώΕπίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά της ΚοζάνηςΜαζί με τους πολίτες, δίπλα στους εμπόρους – παραγωγούς.
Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, οι πολίτες αναγνωρίζουν το έργο της Κυβέρνησης, συζητάμε τα προβλήματά τους, ακούμε τις προσδοκίες τους και συνεχίζουμε μαζί.Διαβάστε περισσότερα εδώΠεριοδεία σε Οινόη, Πτελέα και ΔρέπανοΣτην περιοδεία σε Οινόη, Πτελέα και Δρέπανο συζητήσαμε με τους κατοίκους για τα πολλά που έγιναν την τετραετία καθώς και για τις προτεραιότητες που θέτουμε ως Κυβέρνηση Ν.Δ. σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.Η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες είναι η αφετηρία για αποτελεσματική πολιτική και θετικό έργο.Διαβάστε περισσότερα εδώΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΘρακική Εστία ΕορδαίαςΜνημόσυνο των Θρακιωτών, θυμάτων της γενοκτονικής συμπεριφοράς των Οθωμανών, στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στην Πτολεμαΐδα.
«6η Απριλίου Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού», όπως καθιερώθηκε από την Ελληνική πολιτεία το 2022.Διαβάστε περισσότερα εδώΠατήστε στην εικόνα για να δείτε το βίντεοΣυμμετοχή στην εκδήλωση του οργανισμού νεολαίας Κοζάνης «GO Alive»Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, μίλησαν τοπικοί συγγραφείς για το βιβλίο και την εμπειρία – διαδικασία της συγγραφής.Διαβάστε περισσότερα εδώΒοϊακή Εστία ΘεσσαλονίκηςΣτον Ετήσιο Εκκλησιασμό των Βοϊωτών της Θεσσαλονίκης, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ.Αθανασίου.
Ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι κοντά στα μέλη της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης που με κάθε τρόπο επιβεβαιώνουν την αγάπη και την στήριξή τους στο Βόιο.Διαβάστε περισσότερα εδώΛαζαρίνες του ΚρόκουΗ παράδοση και η ομορφιά της Άνοιξης καθρεφτίζονται στα πρόσωπα των Λαζαρίνων του Κρόκου.Διαβάστε περισσότερα εδώΣυμμετοχή στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης για την βράβευση των γιατρών του Μαμάτσειου νοσοκομείουΗ βράβευση των γιατρών που πραγματικά εαυτούς υπερέβαλλαν την περίοδο της πανδημίας και συνεχίζουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο, αποτέλεσε άλλη μία αναγνώριση για όλα τα μέλη του ιατρικού κλάδου.
Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γυναικών Κοζάνης για την πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς.Διαβάστε περισσότερα εδώΛαζαρίνες στον ΚήποΤο μοναδικό παραδοσιακό Ανοιξιάτικο χορευτικό δρώμενο αναβιώνει σε πολλά χωριά του τόπου μας όπως από τις γυναίκες και τα κορίτσια στο όμορφο χωριό του Κήπου.Διαβάστε περισσότερα εδώΠατήστε στην εικόνα για να δείτε το βίντεοΠαρουσία στην ημερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδιάς Πτολεμαΐδας με τίτλο «Ψυχοκοινωνικές Προκλήσεις της Γήρανσης»Πολυσχιδής η δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδιάς Πτολεμαΐδας.
Μεγάλο το ενδιαφέρον και σημαντικές οι πληροφορίες στην ημερίδα στο πλαίσιο της ενημέρωσης για ζητήματα ψυχικής υγείας, με θέμα “Ψυχοκοινωνικές Προκλήσεις της Γήρανσης” και ομιλητές την κ. Αγάπη Τερζοπούλου Ψυχολόγο και τον κ. Ζήση Τσολάκη Γενικό Ιατρό!Διαβάστε περισσότερα εδώΕπίσκεψη στην 48η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς στο Εκθεσιακό Κέντρο ΓούναςΗ κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο ίδιος προσωπικά στάθηκαν με σειρά παρεμβάσεων στο πλευρό των επιχειρηματιών του κλάδου (γουνοποιοί και εκτροφείς) και των εργαζομένων σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο (πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία).
Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια προωθήθηκαν λύσεις για ζητήματα που απασχολούσαν τον κλάδο και ταυτόχρονα διαμορφώθηκαν πολιτικές στήριξης ώστε να ανταπεξέλθει στις έκτακτες καταστάσεις.
«Η συνεργασία μου με τους επίσημους εκπροσώπους του κλάδου – Ομοσπονδία Γούνας, Σύνδεσμος Γουνοποιών Σιάτιστας, Σύνδεσμος Εκτροφέων –  έφερε σειρά θετικών αποτελεσμάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλους τους εκθέτες».Διαβάστε περισσότερα εδώΣυμμετοχή στην εκδήλωση του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου ΛάβαςΕύχομαι τα καλύτερα στα νέα παιδιά του Διοικητικού Συμβουλίου που ενεργοποιούν και πάλι την λειτουργία του συλλόγου, (φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την «μεταφορά» του χωριού στη σημερινή του τοποθεσία) ξεκινώντας με την πρώτη τους εκδήλωση.Διαβάστε περισσότερα εδώΣτήριξη της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής ΜακεδονίαςΥπέροχες Πασχαλινές λαμπάδες και χειροποίητα δώρα για όλους από τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.Διαβάστε περισσότερα εδώΜαρτυρική Κοινότητα ΠύργωνΠαρουσία στην ετήσια εκδήλωση μνήμης για τα 331 αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος των Πύργων.Διαβάστε περισσότερα εδώΜεγάλη Παρασκευή, Δρυόβουνο, η Αποκαθήλωση του ΕσταυρωμένουΗμέρα απόλυτου πένθους για την Χριστιανοσύνη, η κορύφωση του Θείου Δράματος.Διαβάστε περισσότερα εδώΙερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Κοζάνης – Περιφορά του ΕπιταφίουΔιαβάστε περισσότερα εδώΑνταλλαγή ευχών με τους ανθρώπους των εμπορικών καταστημάτωνΘερμές ευχές με τους ανθρώπους των εμπορικών καταστημάτων και της αγοράς της Κοζάνης. Κοινή η προσπάθεια και σταθερή η συνεργασία με τους φορείς που τους εκπροσωπούν όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης.Διαβάστε περισσότερα εδώΑνάσταση στη Μεσιανή, στο χωριό μουΗ Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει το μέλλον της πατρίδας μας και την επόμενη μέρα για την περιοχή μας.Διαβάστε περισσότερα εδώΙερός Ναός Αγίου Ραφαήλ στον Άγιο ΧαράλαμποΠλήθος πιστών στον εορτασμό του Αγ. Ραφαήλ.Διαβάστε περισσότερα εδώΣτον Άγιο Χαράλαμπο του Δήμου ΚοζάνηςΟι καθιερωμένες αυγομαχίες μετά τον εορτασμό του Αγ. Ραφαήλ στον Αγ. Χαράλαμπο του Δήμου Κοζάνης.Διαβάστε περισσότερα εδώΠαρουσία στη Γαλατινή στην αναβίωση του εθίμου της ΡόκαςΆνοιξη, Γυναίκα, Γονιμότητα & Ευφορία της γης.
Θερμά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Γαλατινής για την αναβίωση του εθίμου καθώς και τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.Διαβάστε περισσότερα εδώΑναρράχη, εορτασμός του Πολιούχου Αγίου ΓεωργίουΜέγας Εσπερινός και Περιφορά της Εικόνας.Διαβάστε περισσότερα εδώΠαρουσία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ΣερβίωνΘεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου.Διαβάστε περισσότερα εδώΙερός Ναός Αγίου Γεωργίου ΚρανιδίωνΣτον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Κρανιδίων μετά τη Θεία Λειτουργία.Διαβάστε περισσότερα εδώΣτην πομπή υποδοχής της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Ελεούσας Μικροκάστρου στην Σιάτιστα και προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας.Διαβάστε περισσότερα εδώΠαρουσία στον Ναό του Αγίου Νικολάου ΚοζάνηςΗ λιτάνευση της ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Πλήθος πιστών με θρησκευτική ευλάβεια συνόδευσε την πομπή σε μία όπως κάθε φορά ιδιαίτερη ημέρα για την πόλη της Κοζάνης.Διαβάστε περισσότερα εδώΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣΤηλεοπτική συνέντευξη στο Flash TV με την αξιόλογη δημοσιογράφο κα. ΜαρκοπούλουΔείτε την συνέντευξη εδώΡαδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΤ Κοζάνης με την έγκριτη δημοσιογράφο κα. Δέσποινα ΑμαραντίδουΑκούστε την συνέντευξη εδώΣυμμετοχή στη διαδικτυακή πολιτική συζήτηση της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας kozan.grΑκούστε την συζήτηση εδώ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣτο άρθρο 122 του ν. 5043/2023 η ενίσχυση στο πλαίσιο του «2ου κύκλου: Έκτακτη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν» είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετηΔιαβάστε περισσότερα εδώΔημοσίευση 2ου κύκλου για στήριξη των επιχειρήσεων γούναςΔιαβάστε περισσότερα εδώΣχολικά κυλικεία – Άλλη μια προσπάθεια υπέρ των πολιτών που είχε αίσιο τέλοςΔιαβάστε περισσότερα εδώΝέες καταβολές επιδόματος θέρμανσης έως τις 15 Ιουνίου για καταναλωτές που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και έως τις 10 Αυγούστου για καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσηςΔιαβάστε περισσότερα εδώΕκδόθηκε το Π.Δ. για το οικοδομικό τετράγωνο 267 μπροστά στο Επισκοπείο ΚοζάνηςΔιαβάστε περισσότερα εδώΑποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το aftodioikisi.gr για την απήχηση των κομμάτων και τους υποψήφιους βουλευτές στην ΚοζάνηΔείτε περισσότερα εδώΣυμπληρώθηκαν 25 χρόνια  από τον θάνατο του Κωνσταντίνου ΚαραμανλήΔιαβάστε περισσότερα εδώCopyright © 2023 Γιώργος Αμανατίδης Βουλευτής Ν. Κοζάνης All rights reserved.Γραφείο Αθήνας
Βουλής 4, ΤΚ: 10562
Τηλέφωνο: 210 324 9315
Fax: 210 370 6031
Email: g.amanatidis@parliament.gr

Γραφείο Κοζάνης
Β. Φόρη 1, ΤΚ: 50 131
Τηλέφωνο: 24610 22500
Fax: 24610 35455
Email: info@amanatidisg.gr

Γραφείο Πτολεμαΐδας
Β. Σοφίας 12, ΤΚ: 50 200
Τηλέφωνο: 24630 26500
Email: info@amanatidisg.gr