Δελτίο Τύπου – Γιώργος Αμανατίδης: «Παρεμβάσεις προς όφελος των κατοίκων του Βελβεντού»

Posted by

Γιώργος Αμανατίδης – «Παρεμβάσεις προς όφελος των κατοίκων του Βελβεντού»

Μία σειρά παρεμβάσεων και ενεργειών που έχουν ως σημείο αναφοράς το Βελβεντό, αποτέλεσαν βασικό κομμάτι της ομιλίας του Γιώργου Αμανατίδη στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού. Ένα συνολικό έργο στοχεύμενο στις ανάγκες των κατοίκων, των αγροτών της περιοχής και των οργανωμένων δομών τους.

«Δεν ήμουν απλά παρών. Έδωσα αξία στις ανάγκες σας, λύσεις στα προβλήματα και άνοιξα προοπτικές. Ήμουν δίπλα σας» , τόνισε ο κ. Αμανατίδης υπογραμμίζοντας ότι «το απέδειξα στα θέματα της αγροτικής ανάπτυξης, στις προοπτικές και στα προβλήματα, στις υποδομές και στην καταβολή ενισχύσεων, αποζημιώσεων, στην ίδρυση του Αστυνομικού Σταθμού Βελβεντού, στην προώθηση των διαδικασιών για το έργο του Φυσικού Αερίου στο Βελβεντό, στο θέμα συμμετοχής του ΤΟΕΒ σε ενεργειακή κοινότητα για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, στα θέματα των ΑΠΕ, στην αλιεία της λίμνης Πολυφύτου (αποζημιώσεις, δικαίωμα αλίευσης), στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ, στην ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. Σερβίων που σας αφορά, στην απαλλαγή επιχειρήσεων και πολιτών από την προσαύξηση κατά 80% στο νερό και στην αποχέτευση υπό προϋποθέσεις, στις ενεργειακές αναβαθμίσεις των σχολείων, στη στήριξη προτάσεων του Δήμου προς τις Δημόσιες Αρχές και σε άλλα θέματα.

Ήμουν συμπαραστάτης στα προβλήματα και στις προοπτικές.

Από όσα συζητήσαμε μας έμειναν δύο εκκρεμότητες που δρομολογήθηκαν. Η ένταξη των Συνεταιρισμών στον Αναπτυξιακό Νόμο και η καθιέρωση εορτασμού απελευθέρωσης του Βελβεντού από τον Τουρκικό ζυγό.

Θα συνεχίσω να στηρίζω τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Θα συνεχίσω να στηρίζω την αξιοποίηση των Πιερίων σε συνδυασμό με τη λίμνη, γιατί αποτελούν ενιαίο αναπτυξιακό χώρο.

Θα συνεχίσω να στηρίζω τις νέες υποδομές που θα πρέπει να γίνουν προς όφελος της περιοχής και των πολιτών».

Κοζάνη, 6/5/2023

Από το Γραφείο του

Υποψήφιου Βουλευτή Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Γιώργου Αμανατίδη