ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΓΙΑΛΑΣ

Posted by

Επίσκεψη στα Τμήματα Γρεβενών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, ο υποψήφιος Βουλευτής, Χρήστος Μπγιάλας μαζί με τους συνυποψήφιούς του στο νικηφόρο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα Γρεβενά.

Ο κ. Μπγιάλας συναντήθηκε -και είχε μια γόνιμη και παραγωγική συζήτηση- με τον Πρόεδρο του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία, κ. Γιώργο Κοντέο, τον Γραμματέα του Τμήματος, κ. Νικολάου Δημήτρη και εκπροσώπους των φοιτητών, όπου και ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα του Ιδρύματος.

Όπως προέκυψε από τις συναντήσεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Πανεπιστήμιο στα Γρεβενά, είναι η δραματική μείωση του αριθμού των φοιτητών, ως απόρροια, κυρίως, της καταστροφικής εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της κατάργησης, ουσιαστικά, του 3ου Τμήματος, που είχε δημιουργηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη μη αυστηροποίηση του νόμου περί μεταγραφής φοιτητών. 

Αυτές οι πολιτικές, είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνει κενό το 1/6 των προσφερόμενων θέσεων εισακτέων

Με δήλωσή του, αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψης, ο κ. Μπγιάλας δήλωσε τα εξής: “ Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), είναι ένα μέτρο το οποίο δεν  σχετίζεται με την αξιολόγηση των υποψηφίων, αλλά έγινε για δύο λόγους: Πρώτον, για να κλείσουν σιγά σιγά τμήματα και να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ο δεύτερος λόγος, πολύ προφανής, για να υπάρξει μια δεξαμενή πελατείας στα ιδιωτικά κολέγια.

  Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είμαστε ξεκάθαρα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και έχουμε δεσμευθεί, μεταξύ άλλων, για:

– Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από την φετινή χρονιά και εφαρμογή, από το Σεπτέμβριο του 2023, της ελεύθερης πρόσβασης σε όσα Πανεπιστημιακά Τμήματα το επιτρέπει η προσφορά θέσεων.

– Θέσπιση διετών προγραμμάτων στα Πανεπιστήμια με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά των αποφοίτων των ΕΠΑΛ,

Παράλληλα, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξαναφέρουμε τρίτο Πανεπιστημιακό Τμήμα στα Γρεβενά”.