Δεκαεπτά απινιδωτές παρέδωσε σε εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων και σχολείων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης

Posted by

Δεκαεπτά απινιδωτές παρέδωσε σε εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων και σχολείων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, σήμερα Πέμπτη 11 Μάϊου 2023, στο κτίριο της ΖΕΠ, σύμφωνα με το «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Θωμάς Γάκης».

Στην παραλαβή των απινιδωτών παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημοσίας Υγείας, Γιώργος Μαργαρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομικού, Μενέλαος Μακρυγιάννης. ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέργιος Κιάνας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας. 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης εξήρε το έργο του κ. Μαργαρίτη για την άμεση υλοποίηση του προγράμματος και τόνισε πως «οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας στον χώρο της υγείας θα συνεχιστούν, με στόχο τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας σε όλους τους πολίτες».

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί απινιδωτές θα διατεθούν και θα χρησιμοποιηθούν στην υλοποίηση πιστοποιημένων σεμιναρίων εκπαίδευσης εθελοντών από τους ανωτέρω εκπροσώπους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει να υλοποιεί το «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» με τη διάθεση 120 απινιδωτών σε δημόσιους χώρους, όπου μέρος και της ανωτέρω πράξης είναι και η εκπαίδευση των πολιτών στην παροχή πρώτων βοηθειών και στη χρήση εξωτερικής συσκευής αυτόματης απινίδωσης-AED.