Πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική συγκέντρωση στην Σιάτιστα του ΚΚΕ

Posted by

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μάη από την ΚΟΒ Σιάτιστας η κεντρική πολιτική συγκέντρωση στην Σιάτιστα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με κεντρικό ομιλητή τον Χριστάνη Νίκο Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Εγρές Αβραάμ υποψήφιος βουλευτής ΠΕ Κοζάνης με το ΚΚΕ όπου ανέφερε…

Μιλώντας με χιλιάδες ανθρώπους αναγνωρίζουμε στο βλέμμα τους την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση, τη διάθεση αποστροφής από τη Νέα Δημοκρατία, από το ΣΥΡΙΖΑ , το ΠΑΣΟΚ.

Τους λέμε να τολμήσουν, τώρα είναι η ώρα να εμπιστευτούν το ΚΚΕ που ήταν και θα είναι δίπλα τους, κοντά τους και θα παλεύει ενάντια στην αδικία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Τους λέμε δώστε τη δύναμή σας στην ισχυροποίηση του Κόμματος για να είμαστε όλοι πιο δυνατοί, πιο ανθεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Γιατί πραγματικά μπροστά μας έχουμε όλα όσα ήδη έχουν ξεκινήσει και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, για να μπορούμε να αναχαιτίσουμε την επίθεση των αντιλαϊκών πολιτικών και να τους χαλάσουμε τα σχέδια τους.

Για αυτό και η απάντηση σε αυτή την κυβέρνηση δεν είναι άλλη από το ποιος θα βρεθεί μαζί με το λαό την επόμενη μέρα για να υπερασπιστεί η ζωή του και τα δικαιώματα.

Θεωρούμε ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να παίξει αποτελεσματικά αυτό το ρόλο είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Γιατί θα πρέπει από την επόμενη μέρα να ενταθεί ο αγώνας των γουνεργατών και γουνεργατριών απέναντι στην ανεργία, την ημιαπασχόληση, τις αναστολές εργασίας, τα εξευτελιστικά μεροκάματα. Να ενταθεί ο αγώνας για να μπορούν οι γουνεργάτες να ζουν με αξιοπρεπές εισόδημα. 

Γιατί ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος της περιοχής όπως και όλης της Ελλάδας θα πρέπει να διεκδικήσει να πουλάει με εγγυημένες τιμές στα προϊόντα του ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να εξασφαλίζεται η παραγωγή του από κάθε κίνδυνο για να μπορέσει να ζήσει, για να κρατηθεί στο χωριό του, για να μην ερημώσει τελείως η ύπαιθρος. 

Γιατί ο αγρότης και κτηνοτρόφος της περιοχής θα πρέπει να αντισταθεί στην επέλαση των πράσινων επενδυτών που με τα έργα που ετοιμάζουν θα τους οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. 

Γιατί πρέπει να προστατευτεί ο λαός από την πανάκριβη ενέργεια, την ίδια ώρα που ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά στήνονται παντού όπου κρίνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, προσδοκώντας στο μέγιστο κέρδος.

Ας τους επιστρέψουμε πίσω αυτό που τους αξίζει ας τους γυρίσει την πλάτη ο λαός, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ.

Στην κεντρική πολιτική ομιλία ο Χριστάνης Νίκος ανέφερε μεταξύ άλλων..

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες στις 21 Μαΐου. Λίγες μέρες ακόμη θα προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τον λαό να πάει να ψηφίσει το λιγότερο κακό, να διαλέξει ανάμεσα στον έναν σωτήρα ή στον άλλο. Για λίγες μέρες ακόμη θα προσπαθήσουν να πείσουν τον κόσμο ότι έχουν διαφορές και ότι είναι πολύ σημαντικό να βγει μια ισχυρή Κυβέρνηση.

Εμείς λέμε το εξής! Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να απασχολεί τον λαό είναι το εξής :   πόσο πιο ψηλά θα  ανέβει ο λαός μας θα μετρήσει το ανάστημά του, τη δύναμη με την οποία θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Και εμείς λέμε ξεκάθαρα, ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη και να βγει ένα  ενισχυμένο ΚΚΕ από τις κάλπες.  

Με ΚΚΕ δυνατό θα βρεθεί ο ίδιος πιο δυνατός, πιο προετοιμασμένος απέναντι στην επίθεση που θα ακολουθήσει όταν σβήσουν τα προεκλογικά φώτα.

…………….

Σήμερα ο Μητσοτάκης κοκορεύεται για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και περισσότερες επενδύσεις και ζητάει στον κόσμο να βάλει για άλλη μια φορά πλάτη και να στηρίξει αυτή την πολιτική για να έρθει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Αντίστοιχα ο Τσίπρας μιλάει για μια πιο προοδευτική ανάπτυξη. Αλλά για να δούμε για ποια ακριβώς ανάπτυξη μιλάνε;

Το 2022 είχαμε ανάπτυξη 6,5%, δηλαδή αυξήθηκε η πίτα της οικονομίας, αλλά για να δούμε ο λαός τι απόλαυσε από αυτή την πίτα.

Από την μία οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο κατέγραψαν λειτουργικά κέρδη 14δις ευρώ και καθαρή κερδοφορία 10,4δις ευρώ ενώ από την άλλη έγινε μείωση μισθού κατά 7,4% σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, βέβαια η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη αν πάρουμε υπόψιν μας την ακρίβεια, τα ενοίκια, το ενεργειακό κόστος.

Επίσης την φορολογία των μερισμάτων την πήγε στο 10% από το 15% ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 5% η ΝΔ. την ίδια ώρα που ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει την τεράστια ακρίβεια και τον μισθό του να τελειώνει στις 20 του μήνα.

Άλλο στοιχείο της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται είναι ότι οι τράπεζες είχαν κέρδη 4,57δις ευρώ όταν από την άλλη οι τράπεζες με τα κοράκια των funds παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκι.

Άρα η πίτα της οικονομίας αυξήθηκε αλλά η φτώχεια του λαού μεγεθύνθηκε.

Αυτή την ανάπτυξη λοιπόν ευαγγελίζονται, γι αυτήν θέλουν σταθερή και ισχυρή Κυβέρνηση, για να περνούν τα νομοσχέδια και να μην κουνιέται φύλλο.

………….

Για αυτό και επιμένουμε και σήμερα:

Οι εξελίξεις θέτουν το πραγματικό δίλημμα

Ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΚΚΕ

Γιατί το ΚΚΕ δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων, δεν ξεπληρώνει γραμμάτια στην εγχώρια και διεθνή ελίτ. Δεν σας είπε ποτέ ψέματα και γνωρίζετε ότι δε θα σας προδώσει.

Μπροστά στη δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, τη διαφορά υπέρ του λαού μπορεί να την κάνει μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ σημαίνει περισσότερη δύναμη για να ακούγεται η φωνή και τα προβλήματα του λαού, περισσότεροι μαχητικοί “συμπαραστάτες” στον αγώνα για το δίκιο, για να μπαίνουν εμπόδια.

 Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει ΚΚΕ.

Δεν θα μεταλλαχτεί σε στήριξη ή ανοχή σε όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές. Γιατί το ΚΚΕ θέλει να αλλάξει το σύστημα και όχι να το υπηρετήσει. Γιατί δεν είναι κάποιο κόμμα που εμφανίζεται, βοηθάει το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής και ύστερα αποσύρεται, όπως τα λεγόμενα μικρά κόμματα που αποδείχτηκαν …”μεγάλοι σύμμαχοι” του συστήματος. Αυτόν τον ρόλο προτίθενται να παίξουν και σήμερα δυνάμεις που έχουν ήδη κολλήσει ένσημα στην αντιλαϊκή πολιτική από υπουργικά και βουλευτικά έδρανα, ψηφίζοντας μέτρα-τραγωδία για τον λαό.

Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης.

Γιατί  έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει µε το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, µε το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Το «πάμε και όπου βγει» των αστικών κομμάτων βγάζει μόνο σε όλο και χειρότερες καταστάσεις. Ο κόσμος, οι νέοι είμαστε για πολύ περισσότερα, μας αξίζουν όλα. Μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο που όλα τα τραγικά που βιώνουμε σήμερα θα γίνου μόνο παρελθόν αυτού του συστήματος που τα βλέπει όλα με το πώς θα βγάλει περισσότερο κέρδος.

Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για μία άλλη κοινωνία, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όλα τα παιδιά της γης θα πιάσουνε γερά τα χέρια και ο κύκλος θα γίνει πολύ πολύ  μεγάλος που θα αγκαλιάσει ολόκληρη τη γη.