ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΪΟΥ- Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Posted by

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης 

Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές

Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών. Χωριά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία πνίγονται εδώ και μέρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Συγκεντρώνουμε άμεσα είδη πρώτης ανάγκης. Καλούμε τους πολίτες του Βοιου να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουν από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

§ Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους (σε καλή κατάσταση και καθαρά)

§ Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.

§ Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.

§ Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

§ Φακούς

Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνεται στα εκλογικά άκέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Σιάτιστα, Νεάπολη από την Δευτερα 11 Σεπτέμβρη μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 

Το Γραφειο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βοιου.