ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΚΑΛΗΣ Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Π.Ε. Κοζάνης Η νέα γενιά ρυθμιστής των εξελίξεων. Με όραμα, γνώση και καινοτομία.

Posted by

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΚΑΛΗΣ

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Π.Ε. Κοζάνης

Η νέα γενιά ρυθμιστής των εξελίξεων. Με όραμα, γνώση και καινοτομία.

Νέος, γεμάτος ελπίδα, προτάσεις και νέες ιδέες για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Στρακαλής για την Π.Ε. Κοζάνης, μας ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Πορεία Δημιουργίας» του Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου Κασαπίδη. Η ενασχόληση με τα κοινά γεννήθηκε επιστρέφοντας αρχικά στον τόπο μας  οπότε και διαπίστωσε όσα διαπιστώνουμε οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι και πλέον ευτυχώς και οι μεγαλύτεροι πολίτες, την ανάγκη για σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Παίρνοντας λοιπόν το ρίσκο, ως ο νεότερος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θέτει στο τραπέζι των αλλαγών νέες και καινοτόμες ιδέες και δηλώνει έτοιμος να εργαστεί για την υλοποίησή τους. Η νέα γενιά έχει δικαίωμα να ονειρεύεται στον τόπο της χωρίς να αναγκάζεται να ξενιτευτεί και να ρυθμίζεις τις αποφάσεις. 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Στρακαλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σιάτιστα Βοΐου, όπου αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας «Γεώργιος Παπαγεωργίου». Γονείς του είναι ο Νικόλαος Στρακαλής και η Αναστασία Ντέρου. Είναι 30 ετών και κατοικεί μόνιμα σε Κοζάνη και Σιάτιστα.

Αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έκτοτε ξεκίνησε αρχικά την καριέρα του ως καθηγητής Μαθηματικών. Τα ενδιαφέροντά, η φιλομάθεια, το ανήσυχο πνεύμα και η ανάγκη για εξέλιξη σε όλους τους τομείς ήταν αυτά που τον οδήγησαν να συνεχίσει τις σπουδές του. Αρχικά κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο κλάδο των οικονομικών, όπως της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, καθώς των Ενεργειακών Επενδύσεων και του Περιβάλλοντος, του Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Συνέχισε έτσι τις σπουδές του στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών για την απόκτηση και του δεύτερου πτυχίου, φέροντας πλέον και την ιδιότητα του Οικονομολόγου και του Συμβούλου Επιχειρήσεων. Είναι επιπλέον μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διαθέτει και Άδεια Λογιστή. Επιπλέον είναι κάτοχος μεταπτυχιακών εξειδικεύσεων στα Υπολογιστικά Μαθηματικά και την Πληροφορική, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πραγματοποίησε αρκετά ετήσια προγράμματα επιμορφώσεων όπως: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Πλατφόρμες Ηλεκτρονικής Μάθησης, Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων, Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών και του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ. Τέλος μιλάει άπταιστα, αγγλικά και γαλλικά.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός, σε Νέα Πέραμο Αττικής (Μεγάλο Πεύκο) και Ξάνθη.

Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε σχολικές μονάδες της Κοζάνης και της Καστοριάς. Ταυτόχρονα δύναται να αναλάβει Συμβουλευτική Επιχειρήσεων και Οργανισμών ως Οικονομολόγος. Στο παρελθόν επιπρόσθετα έχει εργαστεί ως Οικονομολόγος σε Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ., ως Λογιστής και ως Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και ως Ειδικός Συνεργάτης Στατιστικών Ερευνών και Απογραφής στην ΕΛΣΤΑΤ. Έχει συμμετάσχει ως μέλος και Διοικητικός Σύμβουλος του Ν.Π.Δ.Δ. Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού, του Δήμου Βοΐου. Τέλος έχει διατελέσει Γραμματέας και Διοικητικός Σύμβουλος της Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Βοΐου. 

 Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και επιμορφώσεως στις κατευθύνσεις των μαθηματικών, των οικονομικών επιστημών, της πληροφορικής και της παιδαγωγικής. Επιπλέον ασχολείται με την έρευνα έχοντας αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και την συγγραφή βιβλίων στους τομείς των θετικών επιστημών και της οικονομικής επιστήμης.