Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ΦΩΣ, ΕΥΛΟΓΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ….

Posted by

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

ΦΩΣ, ΕΥΛΟΓΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ….

Μια μέρα γεμάτη φως, πλημμυρισμένη από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών και μαθητριών, πλαισιωμένη από τους ψαλμούς του Αγιασμού ήταν η σημερινή μέρα, για το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου». Το πρώτο κουδούνι της χτύπησε και σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γεμάτης όνειρα, προσδοκίες και νέους στόχους στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του σχολείου.  

Στη χαρούμενη αυτή στιγμή, παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος απηύθυνε λόγια σοφά προς τα παιδιά, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως κ. Νικόλαος Γιανουσάς και άλλοι ιερείς, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας η κ. Ευφροσύνη Ντιό, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Χρήστος Ζευκλής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ναούμ Τσιαούσης, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νικολέτα Πάτρα-Τσούκα, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Μάρκος Τέρτης, το Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Παναγιώτα Σφενδώνη, ο Σύμβουλος των Θεολόγων και Σύμβουλος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης του σχολείου κ. Νικόλαος Ματθαίου, ο Γραμματέας του Ιδρύματος Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδου κ. Ιωάννης Στάθης, εκ μέρους του «Ιδρύματος Παπανικολάου» ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Παπανικολάου και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Γκουτζιαμάνης Μιχάλης και πολλοί γονείς των μαθητών και μαθητριών. 

Αναγνώστηκαν τα μηνύματα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, της Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκ/σης Δρ. Δέσποινας Παπαδοπούλου, της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Κοζάνης Δρ. Βασιλικής Βόντσα και του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη. Ο νέος Διευθυντής του σχολείου κ. Θωμάς Θεοδωρόπουλος καλωσόρισε τους μαθητές και τους ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο.

Μπορείτε να δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο http://www.voiovoice.gr/2023/09/2023-24.html 

Από αύριο ξεκινά η σχολική καθημερινότητα με τα μαθήματα γενικής και μουσικής παιδείας, με τα μουσικά σύνολα και τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Οι μαθητές που θα ήθελαν να συμμετέχουν στην εμπλουτισμένη μουσική καθημερινότητα του σχολείου, και φοιτούν στη Β, Γ τάξη Γυμνασίου και στην Α, Β και Γ τάξη του Λυκείου μπορούν να το κάνουν μέσα από την κατατακτήρια διαδικασία που θα γίνει το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες καθημερινά στο τηλέφωνο 2465023461 και στο mail@gym-mous-siatist.koz.sch.gr