ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Δεν θέλω να χάνεται ούτε ένα ευρώ από την Περιφέρεια μας!

Posted by

Δελτίο Τύπου
Γ. Ζεμπιλιάδου: Δεν θέλω να χάνεται ούτε ένα ευρώ από την Περιφέρεια μας!

“Η δέσμευση μας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καλά αμειβόμενων και, κυρίως, σταθερών, δεν πρόκειται να γίνει πράξη με κάποιο μαγικό τρόπο, αλλά με τη σωστή, έγκαιρη και πάνω απ’ όλα δίκαιη αξιοποίηση των πόρων που μας παρέχουν τα διάφορα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.
Μεγάλο μέρος των πόρων αυτών έχει χαθεί μέχρι τώρα, γιατί πολύ απλά όσοι είχαν την υποχρέωση και την ευθύνη δεν έκαναν αυτό που έπρεπε. Απ’ αυτή την απώλεια χάσαμε όλοι οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και αυτό είναι που θέλουμε να σταματήσουμε. Να πάψουμε πια εδώ στην Περιφέρεια μας να είμαστε μόνιμα χαμένοι. Ξέρουμε τον τρόπο, έχουμε τη γνώση και να είστε βέβαιοι πως έτσι θα γίνει.”
Αυτά υπογραμμίζει η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» για την Δυτική Μακεδονία, η υποψήφια Περιφερειάρχης Γεωργία Ζεμπιλιάδου στις συζητήσεις που έχει καθημερινά με τους συμπολίτες μας σε διάφορα μέρη της Περιφέρειας μας, οι οποίοι ζητούν να μάθουν πώς θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε τη σημερινή δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος.
Η κ. Ζεμπιλιάδου είναι αισιόδοξη ότι μπορούμε να ξαναμπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και γι’ αυτό τονίζει με κάθε ευκαιρία πως “μας περιμένει πολύ δουλειά καθώς πολλά πράγματα έμειναν πίσω, αλλά αυτό εμάς δεν μας φοβίζει.
Πολλές φορές, φίλοι και συνεργάτες, μου λένε πως δεν πρέπει να μιλάω τόσο με αριθμούς για να μην μπερδεύω τον κόσμο. Δεν το κάνω επίτηδες. Για μένα, είναι στάση ζωής το να ξεψαχνίζω και να μελετώ στη λεπτομέρεια του κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα απ’ το οποίο μπορεί να πάρουμε χρήματα για να τα διαθέσουμε στον τόπο και τους ανθρώπους του. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αν δεν προσπαθήσεις να μάθεις δεν είναι δυνατόν και να αξιοποιήσεις ό,τι και όσα σου προσφέρονται.
Γι’ αυτό αγανακτώ όλα αυτά τα χρόνια και με βλέπετε να θυμώνω και να υψώνω τον τόνο της φωνής μου, επειδή βλέπω άλλες περιφέρειες να μη χαρίζουν ούτε ένα ευρώ και εμείς ν’ αφήνουμε τόσα πολλά εκατομμύρια ανεκμετάλλευτα.
Όπως αγανακτώ και πονάει η ψυχή μου καθώς βλέπω πολλούς νέους ανθρώπους να φεύγουν για πάντα ή για ένα διάστημα κάθε χρόνο από τον τόπο μας, επειδή βρίσκουν αλλού καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί κι εδώ αν στηρίζαμε και ενισχύαμε όπως πρέπει τις επιχειρήσεις μας και υλοποιούσαμε μια σειρά έργων που για χρόνια μένουν στα χαρτιά ενώ θα μπορούσαν να λειτουργούν ήδη.”

                                                          Γραφείο  Τύπου