ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Παρουσίαση υποψηφίων Π.Ε. Κοζάνης

Posted by

“Προχωράμε με οδηγούς μας τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ρεαλιστικές προτάσεις για την επόμενη μέρα του τόπου μας και των ανθρώπων του. 

Δεν μας ενδιαφέρει με ποιο χρώμα θα βαφτεί ο χάρτης την ημέρα των εκλογών. Μας ενδιαφέρει μόνο να ξαναφέρουμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε κι αυτό θα πετύχουμε.”

Αυτό τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου  μιλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία για την Π.Ε. Κοζάνης. Η συμμετοχή του κόσμου απέδειξε πόσο διψάνε οι πολίτες για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας που θα βάλει οριστικά τέλος στην απραξία και την ανεπάρκεια των τελευταίων χρόνων που μας στοίχισαν πολλές χαμένες ευκαιρίες και διαθέσιμους οικονομικούς πόρους, χρήματα που χάθηκαν από την τσέπη του κάθε πολίτη της Περιφέρειας μας, οδηγώντας άλλους στο να ξενιτευτούν και άλλους στο να αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα.  

Η κ. Ζεμπιλιάδου αφού άσκησε έντονη κριτική στους δύο άλλους συνυποψηφίους της, τους κ. Κασαπίδη και Αμανατίδη, υπογραμμίζοντας πως “ενώ θέλουν να εμφανίζονται ως μεσσίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μεσίτες”, αλλά και σε όσους επί 4 χρόνια στήριζαν χωρίς να πουν κουβέντα τη σημερινή Περιφερειακή αρχή και ψήφιζαν ό,τι κι αν έφερνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο κρίνοντας πως όλα ήταν καλά καμωμένα, την τελευταία στιγμή ανακάλυψαν «διαφωνίες» και πήδηξαν σε άλλο καράβι μόνο και μόνο γιατί ελπίζουν πως εκεί θα βρουν «νέες καρέκλες». “Γι’ αυτό ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην πολιτική και την απαξιώνει”, σχολίασε η κ. Ζεμπιλιάδου και υπογράμμισε πως “για μας η πολιτική είναι υπηρεσία προς τον τόπο και τους ανθρώπους, είναι αγώνας για το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων.” 

Η υποψήφια Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή μας, χωρίς σχέδιο και σεβασμό στους κανόνες λέγοντας ότι “πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει σοβαρή επένδυση το 2023 που να υπονομεύει την ποιότητα  ζωής των τοπικών κοινωνιών, όπως συμβαίνει σε μας. Γι’ αυτό μπήκαμε μπροστά, για να μπει μια τάξη και να σεβαστούν τους ανθρώπους και τον τόπο. Δεν θα πούμε ποτέ όχι στην ανάπτυξη, αλλά και δεν θα παραδοθούμε άνευ όρων για λίγα ψίχουλα που θα καταστρέψουν ό,τι μας απέμεινε στη Δυτική Μακεδονία για να πλουτίζουν κι άλλο οι ολιγάρχες.”

Τα σχέδια για ένα καλύτερο μέλλον. 

Μιλώντας για τα σχέδια του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας, η κ. Ζεμπιλιάδου, παρουσίασε το Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης που αφορά: 

✓▪την Ενίσχυση Επιχειρήσεων με χρηματοδοτικά εργαλεία ρευστότητας, 

 μικροπιστώσεων, επενδυτικά και  εγγυήσεων

✓▪το «ξεκλείδωμα» του Αναπτυξιακού Νόμου και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για τη νεανική επιχειρηματικότητα

✓▪την ενίσχυση των Αγροτών μας, των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών με χρηματοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα, την ασφάλεια του κόστους της παραγωγής και των αποζημιώσεων 

✓▪τη στήριξη της Γούνας λόγω της συνεχιζόμενης Ρωσο-​Ουκρανικής ​κρίσης 

✓▪την άμεση στήριξη του τουριστικού κλάδου με δυναμική προβολή, υποδομές και εργαλεία ρευστότητας

✓▪την υλοποίηση προγραμμάτων για την ανακούφιση των ανέργων.  

Τόνισε, επίσης, ότι είμαστε έτοιμοι να βάλουμε στην πρώτη γραμμή:  

ïÄτην επιχειρηματικότητα, με αιχμή του δόρατος ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης προσαρμοσμένο στις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Ένα πρόγραμμα με μεγάλο συντελεστή επιδότησης που μπορεί να φτάνει σε περιπτώσεις νέων, μακροχρόνιων ανέργων, ατόμων που έχουν δυσκολία στην ένταξη στην αγορά εργασίας ακόμα και στο 100%.

ïÄτην αγροτική μας ανάπτυξη. Η Αγροδιατροφή μαζί με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό μπορούν να διαμορφώσουν τη Νέα Οικονομία στην Περιφέρεια.   

ïÄτις μεγάλες υποδομές. Είναι αναγκαία κάθε υποδομή που μας βγάζει από την απομόνωση και δημιουργεί τις συνθήκες για προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων. 

ïÄτην ολοκλήρωση όλων των φραγμάτων και των αρδευτικών μας. 

ïÄτις αντιπλημμυρικές μας υποδομές που σήμερα υστερούν δραματικά.

ïÄτις μεγάλες υποδομές στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό.

ïÄτο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ψηφιακούδικτύου για τη μετατροπή της Δυτικής Μακεδονίας στην πιο καλά δικτυωμένη και Ψηφιακά Σύγχρονη Περιφέρεια της Ελλάδας έως το 2030.

ïÄτις Ερευνητικές Υποδομές για ένα Πανεπιστήμιο με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό και με υψηλό ερευνητικό έργο που θα το καθιστά ελκυστικό για τους καθηγητές και τους φοιτητές. 

ïÄτην υγεία, για να αισθανόμαστε ασφαλείς στον τόπο μας. Βελτιώνουμε και ενισχύουμε τις υπάρχουσες υγειονομικές υποδομές με τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και συνεργαζόμαστε με τούς Ιατρικούς Συλλόγους, το Σύλλογο των Νοσοκομειακών Γιατρών, τους Συλλόγους των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία μας κα το αρμόδιο Υπουργείο για να βρούμε τις λύσεις για την άρτια στελέχωσης τους. 

ïÄτις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τα άτομα με αναπηρία, τους ανθρώπους σε ακραία φτώχεια και τους ηλικιωμένους. 

Μας περιμένει πολύ δουλειά, αλλά χάρη σε σας, τους πολίτες θα έχουμε τη δύναμη για να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε γιατί εμείς ενώνουμε και είμαστε αποφασισμένοι να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Γι’ αυτό θα νικήσουμε. Για τον τόπο, για όλους εμάς που αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον.

(κάντε κλικ εδώ για ολόκληρη την ομιλία)

 Γραφείο   Τύπου