Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης ‘ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ’ επισκέφτηκε το Υπ. Μακεδονίας Θράκης

Posted by

      Την Τρίτη το απόγευμα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης ‘ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ’ επισκέφτηκε το  Υπ. Μακεδονίας Θράκης, όπου και έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό κ. Στάθη Κωνσταντινίδη , βουλευτή Κοζάνης .

         Συζητήσαμε θέματα σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου και γενικότερα για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών. Ζητήσαμε να ληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για να πετύχουμε την πολυπόθητη αυτάρκεια αίματος στην πατρίδα μας.

         Εστιάσαμε στην έλλειψη αίματος τους καλοκαιρινούς μήνες, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αύξηση του πληθυσμού της χώρας λόγω του τουρισμού.  Αναρωτηθήκαμε κατά πόσο είναι εφικτό οι αυξημένες ανάγκες της περιόδου, να  καλύπτονται  μόνο από τους αιμοδότες της Ελλάδος .

         Ζητήσαμε να νομοθετηθεί άδεια από την εργασία για τους συμβατούς δότες μυελού των οστών τις ημέρες που μετακινούνται στα νοσοκομεία, για να δωρίσουν αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα και να σώσουν έναν ασθενή. 

         Του αναφέραμε ότι στο παρελθόν έχουν ενημερωθεί από το σύλλογο μας και άλλα μέλη της κυβέρνησης για το πρόβλημα . 

         Υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει  και θα φροντίσει  για την επίλυση του.

         Στο τέλος, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, του παραδώσαμε κάδρο με φωτογραφία από την πρόσφατη αιμοδοσία του, σε εξόρμηση του συλλόγου.  

         Ανανεώσαμε το ραντεβού για όταν θα υπάρξουν εξελίξεις στα θέματα που τέθηκαν. 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

       Δημ. Σιδερίδης                       Αναστ. Μπουμπόναρη