“ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Οι εκλογές έχουν πολιτικό αποτύπωμα

Posted by

Στη βίαιη  απολιγνιτοποίηση αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας της απευθυνόμενη στους κατοίκους της περιοχής Αμυνταίου η Υποψήφια Περιφερειάρχης με τον Συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ για την Δυτική Μακεδονία Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Η απολιγνιτοποίηση  έχει σαρώσει δραματικά τις ζωές μας. Ο Συνδυασμός μας από  την αρχή επεσήμανε  ότι η  μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή πρέπει να είναι ομαλή. Κανένας από τους Κους Αμανατίδη και Κασαπίδη δεν αντέδρασε στη βίαιη απολιγνιτοποίηση. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό  όταν αποφασίστηκε από την Ευρώπη να μας δοθεί το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, τα χρήματα έπρεπε να έρθουν σε εμάς για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.

Και αυτοί τι έκαναν ; 

Ο μεν Κος Κασαπίδης δεν αντέδρασε, ενώ ο Κος Αμανατίδης ως Βουλευτής  ψήφισε τα χρήματα του ταμείου να δοθούν και  στην Κρήτη.  Δύο μοιραίοι άνθρωποι που τα τέσσερα(4)  χρόνια  που είχαν την εξουσία   έφτασαν τον τόπο μας  στη σημερινή κατάσταση , τολμούν να  ζητούν ξανά την ψήφο μας Αλλά ως εδώ.

Αυτές οι εκλογές έχουν πολιτικό αποτύπωμα, γιατί πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη τους. Η μετάβαση να γίνει δίκαιη, να διαπραγματευτούμε  ώστε το όφελος να επιστρέψει στην Δυτική Μακεδονία.

Έχουμε ήδη  προσφύγει  στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί από την αγροτική γη και παράλληλα  ζητάμε ένα μέρος από το ενεργειακό πάρκο να χρησιμοποιηθεί για τη   διευκόλυνση των κατοίκων.  Εάν δεν το δεχτούν δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.