Θωμαή Ζαρκοδήμου – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε Ασκίου Δήμου Βοΐου- Βιογραφικό

Posted by

Η Ζαρκοδήμου -Ράδου Ι. Θωμαή (Θώμη) γεννήθηκε το 1986. Είναι κόρη του Ιωάννη το γένος Κωνσταντινίδη και της Θεοδώρας (Ρούλας) Σιούτη με καταγωγή την Εράτυρα και το Μικρόκαστρο Βοΐου.

Είναι παντρεμένη με το Μιχάλη Ράδο, αγρότη – ιδ. υπάλληλο, το γένος Παράσχου από τα Νάματα Βοΐου και από τον Ταξιάρχη Γρεβενών. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, το Θεόδωρο και την Ελένη.

Είναι κάτοχος πτυχίου της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Κατέχει από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μεταπτυχιακό στη «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός με κατεύθυνση: Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές_ “Ανθρωπολογία – Λαογραφία του χορού”» του Τ.Ε.Φ.Α.Α., Μεταπτυχιακό στην «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία με κατεύθυνση Προσαρμοσμένη/Eιδική Φυσική Αγωγή» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού «Πράσινη Ηγεσία, Οργανωτική Κουλτούρα & Βιώσιμη Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα», του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, είναι υποψήφια Διδάκτωρ Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα ειδίκευσης στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» που υλοποιούσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2009-2010) .

Έχει πιστοποίηση επάρκειας στη μέθοδο γραφής – ανάγνωσης τυφλών Braille . Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα «Βοηθών Φυσικοθεραπείας» του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Κοζάνης , είναι επιτυχών στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΟΠΠΕΠ (2017) και είναι Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων & ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ. Ολοκλήρωσε το πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης International Diploma in Travel and Tourism (Δίπλωμα για τα Ταξίδια & τον Τουρισμό) και το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Όψεις του Προσφυγικού Φαινομένου» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών προγραμμάτων, ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων στα οποία παρουσιάζει επιστημονικές εργασίες και έρευνες πάνω στο αντικείμενο της. Κατέχει πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης από ομαδικά και ατομικά προγράμματα άθλησης καθώς και διπλώματα σχολών διαιτητών- κριτών.

Είναι πιστοποιημένη στην άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών (Proficiency), στην άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας (Proficiency) και Ιταλικής γλώσσα (Plida C2). Από το 2009 εργάζεται σε κέντρα φυσικής αγωγής και υγείας, σε γυμναστήρια και σε Αθλητικούς Συλλόγους ως προπονήτρια σωματικής αγωγής, σε Πολιτιστικούς – Λαογραφικούς Συλλόγους ως δασκάλα ελληνικών παραδοσιακών χορών με συμμετοχή στην οργάνωση πλήθος εκδηλώσεων και από το 2020 ως καθηγήτρια Φυσικής – Ειδικής Αγωγής σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διετέλεσε είτε ως χοροδιδάσκαλος είτε συνεργάστηκε ως προπονήτρια ενδεικτικά με τον:

· Φιλαθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο Εράτυρας «Η Σέλτσα» ·

Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροκάστρου Βοΐου Κοζάνης ·

Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» ·

Εκπολιτιστικό & Επιμορφωτικό Σύλλογο Σισανίου Βοΐου Κοζάνης · Λαογραφικό Σύλλογο Πελεκάνου Βοΐου Κοζάνης · Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «Τα Κρεβατάκια» ·

Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Κοζάνης «Η Κόζιανη» · «Viva Gym» στη Νεάπολη · Όμιλο Φιλάθλων Τσοτυλίου Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Είναι ενεργό μέλος σε αθλητικούς συνδέσμους και πολιτιστικά σωματεία της περιοχής στα οποία διετέλεσε και στο Δ.Σ. καθώς και εθελόντρια σε δομές ειδικής αγωγής και άμεσης βοήθειας.

Το τρέχων διάστημα είναι εκλεγμένη στο Δ.Σ. του Φιλαθλητικού & Ορειβατικού Συλλόγου Εράτυρας «Η Σέλτσα» και στην Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Κοζάνης. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Άνοιγμα φωτογραφίας