ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΒΟΪΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 4ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912

Posted by

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 4ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου. Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 1ης και 4ης Νοεμβρίου 2023.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

10:00
Μετάβαση αντιπροσωπειών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων στο Μνημείο Ηρώων της Πλατείας Τσιστοπούλου για την κατάθεση στεφάνων.
16:45
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στο «Λόφο Υπολοχαγού Καπιτσίνη».

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

08:00: Επίσημη έπαρση της σημαίας
10:00: 
Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κκ Αθανασίου.  Θα παραστούν οι σημαιοφόροι και παραστάτες  των σχολείων ως εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας συνοδεία εκπαιδευτικού ως εκπρόσωπος του συλλόγου των διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
11:15: 
Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Ηρώοτης Πλατείας Τσιστοπούλου. Κατάθεση στεφάνων. Σιγή ενός λεπτού εις μνήμη των πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Τελετάρχης στο Μνημείο των Ηρώων της Πλατείας Τσιστοπούλου ορίζεται:
12:00:Παρέλαση στην οδό Μητροπολίτου Ιακώβου προ των επισήμων από Τμήματα Συλλόγων και Μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Τελετάρχης της παρέλασης ορίζεται:
18:00:Επετειακή εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» «στα μετόπισθεν», αφιέρωμα στην Θάλεια Φλωρά Καραβία, την Σιατιστινή ζωγράφο των Βαλκανικών Πολέμων

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι Τοπικές Αρχές και όλοι οι πολίτες