Οι αγρότες του Βοΐου, καλούν το κόσμο την Πέμπτη 1 Φεβρουάριο και ώρα 14:00 να συμμετάσχουν στην ανοιχτή διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Γυμνάσιο Νεάπολης.

Posted by

Οι αγρότες του Βοΐου, καλούν το κόσμο την Πέμπτη 1 Φεβρουάριο και ώρα 14:00 να συμμετάσχουν στην ανοιχτή διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Γυμνάσιο Νεάπολης.

Αντιδρούμε στην σκόπιμη καταστροφή της γεωργικής βιομηχανίας μέσω της παραμέλησης, της αδιαφορίας και των περιοριστικών πολιτικών που μας έχουν επιβληθεί και απειλούν τις εγχώριες εκμεταλλεύσεις.

Τα αιτήματά μας

Τα αιτήματα που διεκδικούμε για την επιβίωση αλλά και για να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην παραγωγή είναι:

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

• Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια.

• Αφορολόγητο πετρέλαιο – πετρέλαιο στην αντλία με μορφή κουπονιού και όχι με μορφή επιδόματος ώστε να απευθύνεται σε επαγγελματίες αγρότες.

• Πλαφόν στην τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για αγροτική χρήση.

ΚΑΤΩΤΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ

Ορισμός κατώτατων εγγυημένων τιμών που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και παράλληλα προσιτές τιμές προϊόντων για τους καταναλωτές. Συγχρόνως, αυστηροποίηση ελέγχων σε κάθε εισαγόμενο φορτίο και διασφάλιση συνθηκών για ανταγωνιστικά εγχώρια προϊόντα.

ΚΑΠ Αναμόρφωση της ΚΑΠ, στο μέτρο που είναι δυνατό, σε πραγματικά παραγωγική κατεύθυνση.

ΕΛΓΑ • Ανασύσταση και ορθολογικά τεκμηριωμένη χρέωση ΕΛΓΑ ανά καλλιέργεια, ζωϊκό είδος και συχνότητα καταβολής αποζημιώσεων • επαρκή χρηματοδότηση, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται έως σήμερα • Μη αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις • Προαιρετική ασφάλιση ΕΛΓΑ

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Στήριξη των έργων υποδομών για την εκσυγχρόνιση της γεωργοκτηνοτροφικής παράγωγης αλλά και τη διατήρηση ασφάλειας ( αρδευτικά, αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρικές ζώνες κλπ.) Η στήριξη σας είναι σημαντική. Μας Αφορά ΟΛΟΥΣ! Για όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στο Έκτακτο Περιφερειακο Συμβούλιο θα αναχωρήσει (δωρεάν) λεωφορείο για Κοζάνη με αφετηρία το Γυμνάσιο Νεάπολης στις 15:30