Η Κοζάνη παρούσα στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία.

Posted by

Η Κοζάνη παρούσα στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία.

Μπορεί ολόκληρη η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας να εξαιρέθηκε από την διαδρομή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όμως η κλήρωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την επιλογή των 600 λαμπαδηδρόμων της Ελλαδας , ανέδειξε τον Ροβυθάκη Αναστάσιο από την Νεάπολη ως έναν από αυτούς που θα την μεταφέρουν.

Ο Ροβυθακης Αναστάσιος είναι εκπαιδευτικός, μαραθωνοδρόμος και μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης που θα τον εκπροσωπήσει στην Αθήνα στις 26 Απριλίου κατά την Παράδοση της Φλόγας στη γαλλική αντιπροσωπεία .

Για πρώτη φορά η ιερή φλόγα θα μεταφερθεί από την Ελλάδα μέσω της θαλάσσιας οδού -με το ιστορικό ιστιοφόρο Belem -στο λιμάνι της Μασσαλίας και από κει στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγάλη αυτή τιμή συμπίπτει και με την παρουσία αντιπροσωπείας της σχολικής μονάδας του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου στην εκδήλωση παράδοσης της Φλόγας ,ως επιβράβευσής της στα πλαίσια του προγράμματος” Τρέχω για το ΕΥ”που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με την EOE και την Be Active του Υπουργείου Παιδείας.