Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τσοτυλίου , Μυροφόρα Λαδά ευχαριστεί θερμά το ΕΚΑΒ Κοζάνης για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα της για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών

Posted by

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τσοτυλίου , Μυροφόρα Λαδά ευχαριστεί θερμά το ΕΚΑΒ Κοζάνης για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα της για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών.Φορεις του Δήμου, εκπαιδευτικοί και μέλη συλλόγων παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Τσοτυλιου στις 15/4/2024 από τις 17:00μμ έως τις 21:00μμ.

Στο σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τη χρήση του απινιδωτή, εκπαιδεύτηκαν οι συμμετέχοντες στην αναγνώριση και τη διαχείριση καταστάσεων καρδιακής ανακοπής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έμαθαν τις βασικές αρχές της χρήσης του απινιδωτή, περιλαμβανομένων των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσουν για να εφαρμόσουν αποτελεσματικά την απινίδωση. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκαν στην αναγνώριση των συμπτωμάτων ενός καρδιακού επεισοδίου και στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων υγείας.

Το σεμινάριο περιλάμβανε πρακτικές ασκήσεις, σενάρια προσομοίωσης και παραδείγματα πραγματικών καταστάσεων, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και εμπειρία στη χρήση του απινιδωτή σε καταστάσεις πραγματικού κόσμου.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενίσχυση της δυνατότητας των συμμετεχόντων να αντιδρούν αποτελεσματικά σε επείγουσες καταστάσεις υγείας και η αύξηση της πιθανότητας επιβίωσης σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής.

Παρόντες ηταν ο αντιδήμαρχος Βασίλης Ωττας και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κωστάρας .

Ευχαριστούμε θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ κ Γκαραλιό Γιώργο,κ.Τοτσκα Αντώνιο και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Κοινότητας Λουκομίου και διασώστη ΕΚΑΒ κ .Φώτη Χάμουργκα για την πολίτιμη συμβολή του στην διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΛΑΔΑ